Juhokórejský regulátor vyšetruje tri banky, jedna z nich poskytuje služby burzám Coinone a Bithumb

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 20:15 • 2 min
Juhokórejský regulátor vyšetruje tri banky, jedna z nich poskytuje služby burzám Coinone a Bithumb

SOUL – Juhokórejská Komisia pre finančné služby (FSC) uviedla, že podrobí kontrole tri domáce banky, ktoré poskytujú svoje služby kryptoburzám.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia regulačného úradu budú banky podrobené inšpekcii v dňoch 19. až 25. apríla, či poskytujú svoje služby v súlade s novými nariadeniami proti anonymite, ktoré boli zavedené koncom januára tohto roka.

 

img

 

Juhokórejská vláda už skôr vydala nariadenie, podľa ktorého banky nemôžu poskytovať klientom búrz anonymné účty a rovnako ani viac účtov vedených na rovnakého držiteľa. Podľa súčasnej legislatívy môžu Kórejčania obchodujúci na kryptoburzách používať iba jeden účet, ktorého identifikačné údaje sa musia zhodovať s ich bankovým účtom.

 

Tieto požiadavky prinútili burzy aj banky, aby zabezpečili, že obchodovanie zostane legálne, pričom menšie inštitúcie údajne zápasia s požiadavkami FSC.

 

img

 

Individuálnemu vyšetrovaniu budú aktuálne podrobené Nonghyup Bank, Kookmin Bank a Hana Bank. Zaujímavosťou je, že práve banka Nonghyup poskytuje svoje služby dvom najväčším kórejským kryptoburzám Coinone a Bithumb. Vyšetrovatelia skontrolujú dodržiavanie rôznych pravidiel, vrátane boja proti praniu špinavých peňazí, ako aj poskytovanie údajov o zákazníkoch.

 

V krajine zatiaľ pokračujú prípravy na vyplnenie zostávajúcich právnych medzier v oblasti krypto ekonomiky, pričom daňová legislatíva by mala byť uvedené do platnosti v júni tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies