J.SLOTA: Želám Mečiarovi, aby sa dožil 109 rokov, ale na "zaslúženom odpočinku"

NETKY.SK • 16 August 2011, 16:42 • 2 min
J.SLOTA: Želám Mečiarovi, aby sa dožil 109 rokov, ale na "zaslúženom odpočinku"

J.SLOTA: Želám Mečiarovi, aby sa dožil 109 rokov, ale na "zaslúženom odpočinku"

slovakia

left justify in out

img

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota dnes predstavil nového šéfa sekcie pôdohospodárstva Odborného kabinetu SNS, ktorým je bývalý minister pôdohospodárstva za ĽS-HZDS Miroslav Jureňa. Na margo strany, z ktorej Jureňa vystúpil, Slota vyhlásil, že jej predseda Vladimír Mečiar by už mal odísť na "zaslúžený odpočinok". "Má 69 rokov pán predseda, želám mu, aby sa dožil 109 rokov," vyhlásil Slota, podľa ktorého by mal Mečiar opustiť politiku najmä vzhľadom na svoj zdravotný stav.
      Samotný Mečiar komentoval 15. júla Jureňovo rozhodnutie vstúpiť do SNS slovami, že politická kariéra bývalého ministra pôdohospodárstva za ĽS-HZDS Miroslava Jureňu sa skončila v maštali. Podľa Mečiara Jureňa opustil ĽS-HZDS kvôli nenaplneným osobným ambíciám.
      "ĽS-HZDS mala mať snem najneskôr do konca júna, tento snem sa nekonal. Po neúspechu vo voľbách bolo povinnosťpu strany vyvodiť z toho dôsledky. To, čo sa deje v tejto strane vnímam ako pochovávanie tejto strany a nemienim sa na tom podieľať," reagoval dnes Jureňa. "Bol som podpredsedom ĽS-HZDS a moja mocenská ambícia je, že začínam ako radový člen SNS," dodal.
      "Vstup nebol vyvolaný obchodom, bola to čisto pragmatická záležitosť. Veľa členov ĽS-HZDS bolo vždy pronárodne orientovaných a aj pán Jureňa ako minister konal v týchto intenciách," vyhlásil Slota, podľa ktorého sa do SNS chystajú prestúpiť celé miestne organizácie ĽS-HZDS. "Prijatie pána Jureňu bolo Predsedníctvom SNS schválené jednomyseľne. Pevne verím, že v okrese Skalica bude robiť aktívnu politiku SNS," uzavrel Slota.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies