Jožo Ráž: Fico je najväčší profík, okrem neho uznávam už len Kaliňáka a zopár odborníkov

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 14:01 • 2 min
Jožo Ráž: Fico je najväčší profík, okrem neho uznávam už len Kaliňáka a zopár odborníkov

BRATISLAVA - Spevák skupiny Elán Jozef Ráž v rozsiahlom rozhovore vysvetlil, na čo sú dobré kvóty na slovenskú hudbu v rádiách, prečo považuje predsedu vlády SR Roberta Fica za profíka v politike a Mariana Kotlebu (Ľudová strana Naše Slovensko, ĽSNS) za fašistu, prečo obdivuje Rusko prezidenta Vladimira Putina a hovorí aj o tom, že v živote nebol na internete.

slovakia

left justify in out

Na otázku denníka N, prečo podporoval zákon o kvótach a čo sa ním pre kapely zmení, Jozef Ráž povedal, že "ide o identitu národa". Spevák skupiny Elán ďalej uviedol: "Najväčšie víťazstvo Slovákov v histórii je, že existujú. Že sme zostali národom so svojím štátom, s vlastnou rečou, vlastnými zákonmi. Veľakrát boli tendencie nás ako národ zrušiť a asimilovať. To, že sme, je obrovské víťazstvo a nesmieme to stratiť. A ja mám pocit, že to v posledných rokoch strácame. Slováci sa správajú hrozne svetácky, sú takí veľmi európski a americkí, a zabúdajú, že 'ó mojej matky reč je krásota, je milota, je rozkoš, láska svätá', ako napísal Hviezdoslav".

 

Spevák Elánu ďalej povedal: "Voľby boli účtom pre politikov za to, ako sa posledných 20 rokov správali. (...) Ja som rád, že (Robert) Fico zostal pri moci, lebo je to podľa mňa medzi nimi jediný profík. Ale má to ťažké, a z toho asi vyplývajú aj jeho zdravotné problémy. Osobne z politikov okrem Fica uznávam už len (ministra vnútra Roberta) Kaliňáka a zopár tých odborníkov, ako je napríklad (minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav) Lajčák. Dúfam, že vláda vydrží, lebo situácia je bohovsky ťažká".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies