Josephovcom priznali bronz zo ZOH 1964

NETKY.SK • 26 November 2014, 10:32 • 2 min
Josephovcom priznali bronz zo ZOH 1964

COLORADO SPRINGS - Americkí súrodenci Vivian a Ronald Josephovci sa po päťdesiatich rokoch dočkali uznania ich tretieho miesta v športových dvojiciach zo zimných olympijských hier 1964 v rakúskom Innsbrucku.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor napravil historickú krivdu a zmenil poradie súťaže. V Innsbrucku vyhrali Rusi Ľudmila Belousovová a Oleg Protopopov. Druhé miesto si vykorčuľovali Marika Kiliusová a Hans-Jürgen Bäumler z Nemecka, korých ale v roku 1966 diskvalifikovali, pretože podpisom profesionálnej zmluvy stratili amatérsky štatút. Na striebornú pozíciu sa tým posunuli Kanaďania Debbi Wilkesová s Guyom Revellandom, na tretie Josephovci. V roku 1987 však nemeckú dvojicu rehabilitovali a poradie sa vrátilo do pôvodného stavu. Ten sa zmenil až v utorok 25. novembra 2014, keď MOV oficiálne prisúdil Kanaďanom aj Nemcom medaily striebornej hodnoty a Američania sú bronzoví.

 

"Olympijská medaila je silný olympijský symbol a odmena za tvrdú prácu, obetovanie a vytrvalosť športovcov, trénerov aj rodičov. Sme radi, že sa táto záležitosť konečne vyriešila," uviedli spoločne 66-ročná Vivian a 70-ročný Ronald Josephovci, ktorým zavesia medaily na krk počas budúcoročného amerického šampionátu v severokarolínskom Greensboro. "Veľká vďaka všetkým, ktorí pomohli k náprave. Smutno je nám iba z toho, že sa o túto radosť nemôžeme podeliť s našimi rodičmi a trénerom Petrom Dunfieldom. Všetci mali na našom úspechu kľúčový podiel," dodali súrodenci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies