Jordánske stíhačky pokračovali v bombardovaní cieľov Islamského štátu v Sýrii

NETKY.SK • 13 Február 2015, 06:43 • 2 min
Jordánske stíhačky pokračovali v bombardovaní cieľov Islamského štátu v Sýrii

AMMÁN - Stíhačky jordánskych vzdušných síl pokračovali dnes v bombardovaní úkrytov militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na jordánsku štátnu televíziu.

slovakia

left justify in out

"Vzdušné sily bombardovali a zničili dnes popoludní vybrané ciele zločineckého gangu Islamský štát," uviedla televízia.
      

Dnešné útoky sú prvými po trojdňovom intenzívnom bombardovaní úkrytov IS, ktoré sa skončilo v sobotu. Ofenzíva Ammánu je odvetou za zostrelenie a zajatie jordánskeho pilota Muáza Kasásbu, ktorého bojovníci IS začiatkom januára zaživa upálili.
      

Hlavný veliteľ jordánskeho vojenského letectva v nedeľu povedal, že jordánske stíhačky uskutočnili počas troch dní 56 útokov, pri ktorých intenzívne bombardovali baštu militantov IS na severovýchode Sýrie.
      

Stíhačky Spojených arabských emirátov (SAE) obnovili vzdušné útoky na pozície extrémistov IS v Sýrii v utorok. SAE sa tak vrátili k ťaženiu proti týmto radikálom po tom, ako koncom minulého roka prerušili svoje bojové operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies