Joker: Folie à Deux - Prvý trailer prepája Arthura Flecka v podaní Joaquina Phoenixa s Harley Quinn v podaní Lady Gagy

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 11:00 • 2 min
Joker: Folie à Deux - Prvý trailer prepája Arthura Flecka v podaní Joaquina Phoenixa s Harley Quinn v podaní Lady Gagy

Prvý trailer k filmu Joker: Folie à Deux je tu a predstavuje návrat Arthura Flecka/Jokera v podaní Joaquina Phoenixa a Harley Quinn v podaní Lady Gagy.

slovakia

left justify in out

Očakávaný prvý trailer bol zverejnený v utorok po prezentácii spoločnosti Warner Bros. na Cinemacone v Las Vegas. Je to slušný pohľad na Folie à Deux, ktorý nám dáva prvýkrát nahliadnuť na to, čím sa môže zaoberať.

Veľká časť sa samozrejme sústredí na Arthura, ale trailer - a tiež slogan samotnej WB "už nie je sám" - zdôrazňuje, že pôjde aj o príbeh Harley. Zdá sa, že potvrdzuje aj obrovský posun v príbehu o pôvode Harley Quinn, pretože sa zdá, že ju ukazuje skôr ako pacientku v Arkham Asylum než ako psychiatričku. Zdá sa, že dni doktorky Harleen Quinzel sú dávno preč.

Trailer takmer okamžite naznačuje aj hudobnú stránku pokračovania, aj keď režisér Todd Phillips na paneli upresnil, že nejde o plnohodnotný muzikál, ale že hudba je "zásadným prvkom". Voiceover, ktorý znie ako Phoenixov, v traileri hovorí:"Hudbu používame, aby nás urobila celistvými, aby vyrovnala roztržky v nás samých".

Potom prvýkrát počujeme Harley:"Nie som nikto," lamentuje. "V živote som nedokázala nič také ako ty." Môžeme tiež vidieť, ako si Harley a Arthur v blázinci pozrú do očí, zatiaľ čo Harley pantomimicky predstiera, že sa zastrelila.

Potom je ukázaný pohľad na vzťah Arthura a Harley, keď ich v traileri vidíme pri tanci na streche. Vidíme, ako trailer prechádza od niečoho, čo by mohlo byť romantickým preludom – tí dvaja sa prepletajú, kúpu sa v náladovom osvetlení – k niečomu, čo vyzerá ako ponurejšia realita, s Arthurom v policajnom aute v jednom zábere a Harley stúpajúcou po schodoch súdnej siene , v plnom kostýme, v inom.

Trailer sa zhoduje s predchádzajúcimi marketingovými kampaňami filmu, ktoré sa väčšinou zameriavajú na Arthura a Harley v romantickom zábere. Plagát a prvé pohľady na Jokera: Fólia à Deux ich všetky videli buď v tanci, alebo inak úzko prepojené.

WB a Phillips z veľkej časti držia podrobnosti o deji pod pokrievkou, ale niektoré náznaky môžeme vyčítať z jeho názvu. Podľa Národnej lekárskej knižnice sa Folie à Deux vzťahuje na "totožnú alebo podobnú duševnú poruchu postihujúcu dvoch alebo viacerých jedincov", čo by mohlo veľmi zodpovedať dysfunkčnému vzťahu Jokera a Harley Quinn.

Joker: Folie à Deux sa v kinách objaví 4. októbra 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Screen Rant, IGN, The Verge, Foto: Ruetir
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies