John Obi Mikel si zmenil svoje občianske meno

NETKY.SK • 3 August 2016, 11:53 • 2 min
John Obi Mikel si zmenil svoje občianske meno

LONDÝN - Nebýva častým javom, aby si futbalista uprostred kariéry zmenil svoje meno. K tomuto netradičnému kroku sa odhodlal stredopoliar v službách anglického klubu FC Chelsea John Obi Mikel.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Nigérijčan sa narodil ako John Michael Nchekwube Obinna. V roku 2003 však tamojšia futbalová federácia urobila pred MS hráčov do 17 rokov vo Fínsku chybu pri registrácii hráčov. Michaela uviedli ako Mikela, no rodák z mesta Jos sa aj po turnaji rozhodol používať takýto futbalový pseudonym. Až teraz sa však rozhodol zmeniť aj svoje občianske meno, to odteraz oficiálne znie Mikel John Obi. Fanúšikovia FC Chelsea, ktorí si už zakúpili dresy na sezónu 2016/2017 s jeho menom, však nemusia smútiť. Dvanástku "The Blues" bude naďalej zdobiť menovka "Mikel". Informácie pochádzajú z portálu Evening Standard.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies