Joaquín Caparrós údajne prevezme španielsku reprezentáciu

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 13:49 • 2 min
Joaquín Caparrós údajne prevezme španielsku reprezentáciu

MADRID - Nástupcom Vicenteho Del Bosqua pri kormidle španielskej futbalovej reprezentácie sa údajne stane Joaquín Caparrós. Šesťdesiatročný rodák z Andalúzie je podľa portálu football-espana.net prvou voľbou tamojšej futbalovej federácie (RFEF).

slovakia

left justify in out

Del Bosque pôsobiaci vo funkcii trénera "La Furie Roja" od roku 2008 plánuje skončiť po tohtoročných ME vo Francúzsku. Niekdajší kouč Realu Madrid a Besiktasu Istanbul pred pár dňami vyhlásil, že má presnú predstavu o svojom nástupcovi, meno si však nechá pre seba.

 

Podľa denníka AS sa prezident RFEF Ángel María Villar rozhodol nepresviedčať ďalej Del Bosqua a Caparrós dokonale zapadá do jeho predstáv o novom kormidelníkovi - je Španiel a momentálne nezamestnaný.

 

A čo na to samotný adept? "Rád by som videl Vicenteho naďalej vo funkcii, ale keďže som Španiel, bolo by pre ma cťou viesť naše národné mužstvo. Bola by to najväčšia výzva v mojej kariére. Mám pätnásťročné skúsenosti z La Ligy a náš futbal poznám od regionálnych líg až po elitnú súťaž. Mám dobrý vzťah s RFEF a ak by mi pán Villar ponúkol prácu, neváhal by som ani sekundu," vyhlásil Caparrós podľa webu football-espana.net.

 

V súvislosti s postom trénera španielskeho tímu sa skloňovali aj mená Ernesta Valverdeho, Paca Jémeza a Unaia Emeryho. V ich neprospech hovorí, že sú momentálne viazaní povinnosťami vo svojich kluboch. Ďalší z kandidátov, Julen Lopetegui, údajne stratil šancu po neúspechu na lavičke FC Porto, kde skončil začiatkom januára.

 

Caparrós vraj nedávno odmietol ponuky Espanyolu Barcelona, Málagy a Valencie. Hoci v minulosti nedobrovoľne odišiel z Deportiva La Coruňa, Mallorky a Granady, plusom na jeho konte je záchrana Levante v najvyššej súťaži v sezóne 2013/2014. Caparrósa tiež považujú za človeka, ktorý položil základy úspešného tímu FC Sevilla v 21. storočí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies