Jiří Mádl: eŠteBák je film môjho srdca

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 11:05 • 2 min
Jiří Mádl: eŠteBák je film môjho srdca

PRAHA - Český herec, scenárista a režisér Jiří Mádl, ktorý už má za sebou účinkovanie v mnohých filmoch i seriáloch, vraj zo všetkých najradšej spomína na snímku eŠteBák (2012).

slovakia

left justify in out

„Je to film môjho srdca. Zároveň si uvedomujem, ako je hrozne nedocenený, divácky aj inak. To ma stále tak ťaží pri srdci a zároveň kedykoľvek ho niekto iba spomenie, že ho videl, tak plesám,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Čas, ktorý strávil nakrúcaním, predstavoval vraj zároveň jedno z najkrajších období jeho života. Okrem toho vyzdvihol prácu štábu, hercov i režiséra Juraja Nvotu. „Práca bola úplne profesionálna. Na tom filme je vidieť poctivosť, taký absolútny prístup. Natočil som už 20 celovečerných filmov, a myslím si, že môžem porovnávať prístup ľudí, a tam bol najlepší. Mal som pocit, že sú hrozne radi, že to robia a, predovšetkým, že to nie je lacné. Napríklad niekto niečo urobí a povie 'tak aspoň takto, tak to nebude ten pohár, ktorý vtedy mali, ale dáme napríklad tento, to si nikto nevšimne'. To sa tam nemohlo stať,“ vysvetlil 27-ročný herec. 

 

Snímku eŠteBák si však podľa vlastných slov obľúbil aj vďaka režisérovi Nvotovi. „To je taký skromný človek, z ktorého vyžaruje radosť z práce. Ja mám pocit, že z každého režiséra som si niečo vzal a od Juraja je to určite radosť z práce. To z neho úplne vyžaruje,“ dodal filmár, ktorého režisérsky debut Pojedeme k moři (2014) uviedli do slovenských kín vo štvrtok 10. apríla. 

 

Ako sa ďalej vyjadril, počas nakrúcania eŠteBáka sa spoznal aj s terajším najlepším kamarátom, Bratislavčanom Mirom Mrázom, ktorý rovnako ako Mádl žije v Prahe. Ako asistent réžie sa dokonca podieľal na tvorbe spomínaného filmu Pojedeme k moři. Vo voľnom čase vraj spolu radi zájdu do prírody a to aj napriek tomu, že Mádl po tom doteraz netúžil. Sám seba totiž charakterizoval ako mestské dieťa, ktoré nepoznalo nič iné ako kino a hokejový štadión. Čas, ktorý teraz trávi v prírode, si však podľa vlastných slov užíva. 

 

Jiří Mádl sa do povedomia divákov a diváčok dostal úlohou v komédii Snowboarďáci (2004). Následne sa objavil v snímkach ako Ro(c)k podvraťáků (2006), Rafťáci (2006), Gympl (2007), Taková normální rodinka (2008), Bathory (2008), V perine (2011), Štyri slnká (2012), Probudím se včera (2012) či eŠteBák (2012). Nedávno sa do kín dostal jeho režisérsky debut Pojdeme k moři (2014), pre ktorý napísal aj scenár.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies