Jesenná Európa

NETKY.SK • 10 Október 2015, 17:55 • 2 min
Jesenná Európa

BRATISLAVA - NechceTE celú jeseň sedieť na zadku, ale exotika je na vás príliš? Vystačíte si s Európou. Zabudnite však na opozeraný Rím, Paríž, alebo Barcelonu. Poďte spolu s nami objaviť tak trochu nevšedné miesta. Poznajte krásu jesenných Álp, zavítajte do Poľska, alebo za nefalšovaným syrom do Holandska. Áno, krajina veterných mlynov vám rozhodne ukradne dušu aj v čase, kedy lístie padá zo stromov a hýri všetkými farbami.

slovakia

left justify in out

Alpy 

Čistý vzduch, super výstupy a kvalitné potraviny čo voňajú vidiekom. Ak vás ruch veľkomesta neťahá a radi by ste nasali energiu na blížiaci sa predvianočný zhon, rozhodne sa vydajte smerom k alpským velikánom. Napríklad oblasť Tirolska vám náramne učaruje. 

 

Keď už sa vydáte do Álp, potom rozhodne nevynechajte horské mestečko Kitzbühel s jeho nezabudnuteľnými chodníkmi, kde nasajete tú správnu atmosféru Álp. Okrem toho si tu môžete dať partičku golfu a ubytovať sa v jednom z 516 hotelov a penziónov. Za návštevu stojí tiež úžasné rakúske kúpeľné mestečko Zell am See. Je síce malé, ale o to viac však prívetivé. Nájdete tu parádne cyklotrasy a kúpele so všetkým. V Kaprune si môžete užiť kúpeľné hýčkanie, ale aj úžasné výstupy. Vašej pozornosti by nemalo uniknúť ani mestečko Berchtesgaden, ktoré si zamilovali umelci a fotografi z celého sveta. Tu nájdete všetko, čo robí Alpy Alpami. Uvidíte, že tunajšie atmosféra, príjemní ľudia a pohostinnosť všade, kam prídete vás nabije energiou oveľa viac ako váľanie sa pri mori.

 

Poľsko

Prečo sa trmácať do ďalekej Barcelony, keď k videniu je toho dostatok aj za hranicami a to presnejšie v Poľsku? Môžete sa práve sem vydať na nákupy, užívať si v kaviarňach, objavovať skvosty ako je mesto Krakov s hradom Wawel, soľné bane, alebo si prejsť koncentračný tábor v Osvienčime.

 

V Poľsku vás bude baviť nie len lenošenie v kaviarňach, alebo prechádzky pri mori na pobreží, ktoré je studené v lete i v zime, ale tiež poznávanie kultúry a pamiatok. 

 

Holandsko

Ak milujete syry, potom si rozhodne zamilujete Holandsko. Amsterdam vás strhne svojou atmosférou, svojimi nekončiacimi kanálmi, starodávnym osvetlením v podobe romantických lámp, navyše je to raj cyklistov, ale aj umelcov. Rozhodne sa obrnte trpezlivosťou a zájdite do múzea Anny Frankovej, kde sa dozviete viac o jej živote, ochutnajte tradičné syry a ak vás láka prostredie Coffeeshopu, rozhodne ho zájdite omrknúť.

 

Zaujali vás tie syry? Potom by vaše kroky mali viesť do mestečka Alkmaar. Tu totiž organizujú každý piatok na tunajšom námestí syrové trhy. Nájdete tu okrem úžasnej show a ochutnávky tých najlepších syrov, čo ste kedy jedli, tiež syrové múzeum. Keď už tu budete, vydajte sa na obhliadku veterných mlynov a kanálov. Určite si toto miesto zamilujete .

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies