Jeff Hornacek trénerom Phoenixu

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 09:19 • 2 min
Jeff Hornacek trénerom Phoenixu

PHOENIX - V 90. rokoch obávaný strelec v basketbalovej NBA Jeff Hornacek sa vydáva na trénerskú dráhu tam, kde odštartoval hráčsku - vo Phoenixe. Čerstvý päťdesiatnik (nar. 3. mája 1963) sa dohodol na trojročnej spolupráci so Suns, tvrdí Arizona Republic. Oficiálnu dohodu spečatia zainteresované strany v pondelok.

slovakia

left justify in out

Hornacek hráčsky pôsobil vo Phoenixe v rokoch 1986 - 1992, potom krátko vo Philadelphii, ale najväčšiu slávu zožal v Utahu, kde bol neodmysliteľnou súčasťou veľkej trojky spoločne s krídelníkom Karlom Malonom a jeho dvorným stredným rozohrávačom Johnom Stocktonom. Úderné trio to spoločne dotiahlo až do finále NBA v rokoch 1997 a 1998, kde však v oboch prípadoch neúspešne čelilo Jordanovmu Chicagu. Hornacek bol od roku 2007 v Utahu trénerom špecializovaným na streľbu, z jeho skúseností čerpal najmä Andrej Kirilenko. Od februára 2011 zastával funkciu asistenta trénera Tyrona Corbina. 

Hornacek patril medzi obávaných strelcov z veľkých vzdialeností. V knihe dejín najslávnejšej basketbalovej ligy sveta svieti pri jeho mene 15 659 nastrieľaných bodov pri obdivuhodnej 40,3-percentnej úspešnosť streľby trojok (2055/828).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies