Jedna strela na bránku a piaty triumf Van Gaala nad LFC

NETKY.SK • 18 Január 2016, 10:20 • 2 min
Jedna strela na bránku a piaty triumf Van Gaala nad LFC

LIVERPOOL - Historicky najslávnejšie stretnutie najvyššej anglickej futbalovej súťaže v nedeľu ani zďaleka nepripomínalo svoj zašlý lesk.

slovakia

left justify in out

Nielenže sa nebojovalo o čelo tabuľkového poradia Premier League 2015/2016, ale súboj 22. kola FC Liverpool - Manchester United neohúril galapredstavením. Hosťom na najtesnejší triumf 1:0 stačila jediná strela do priestoru troch žrdí, ktorú v 78. min z bezprostrednej blízkosti vyslal ich kapitán Wayne Rooney.

 

"Uvedomujeme si, čo víťazstvo nad Liverpoolom znamená pre našich fanúšikov. Je to krok správnym smerom. V prvom polčase sme len prežívali, domáci boli lepší a agresívnejší. V druhom dejstve sme dokázali držať loptu, to nám otvorilo cestu k trom bodom. Ukázali sme, že vieme skórovať v každej situácii. Mám radosť z Rooneyho," zhodnotil na oficiálnej internetovej stránke "červených diablov" tréner Louis van Gaal. Hrdinom úspešného tímu sa stal brankár David De Gea. Ten zachraňoval najmä pri dvoch nebezpečných pokusoch Emreho Cana. "Neviem, koľko zákrokov si pripísal, ale určite ich bolo veľmi veľa. Čisté konto je fantastické," dodal Van Gaal.

 

Kouč LFC Jürgen Klopp, pochopiteľne, po svojej nevydarenej premiére v derby severozápadu Anglicka, cítil frustráciu. "V takomto zápase máte iba jednu úlohu - zvíťaziť. To je jediná cesta k spokojnosti. Myslím si, že súper nie je nadšený vlastným výkonom, no uspel, čo mu stačí na pozitívne pocity. Hrali sme lepšie, takže výsledok nás frustruje. Zakončovanie nebolo dostatočné, inak by sme dali gól. Inkasovaný zásah vyplynul z troch chýb v blízkosti bránky," pripomenul na webe liverpoolfc.com Klopp moment, keď Marouane Fellaini prehlavičkoval až štvoricu brániacich hráčov "červených".

 

Vo vzájomnej bilancii sa Holanďan Van Gaal ujal vedenia nad Nemcom Kloppom 3:2. Súčasný lodivod Manchestru United si od nástupu do funkcie pripísal piaty triumf nad FC Liverpool vrátane prípravného v Spojených štátoch amerických.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies