Jedenásť mŕtvych pri výbuchu na trhovisku v irackom meste Samara

NETKY.SK • 30 August 2013, 06:51 • 2 min
Jedenásť mŕtvych pri výbuchu na trhovisku v irackom meste Samara

BAGDAD - Jedenásť ľudí prišlo dnes o život a ďalších 27 utrpelo zranenia pri výbuchu bomby nastraženej vo vozidle v irackom meste Samara. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

K výbuchu zaparkovaného vozidla došlo na rušnom trhovisku v Samare, meste s vyše 300.000 obyvateľmi, ktoré sa nachádza približne 100 kilometrov severne od metropoly Bagdad a patrí na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Irak prechádza obdobím extrémneho násilia už celé roky, ale od začiatku roku 2013 sa intenzita útokov najmä zo strany sunnitských militantov ešte vystupňovala. Pri rôznych útokoch zahynulo podľa údajov OSN v júli 1000 Iračanov, čo je najviac od roku 2008, píše Reuters. Osemnásť mesiacov po odchode amerických vojakov hlboko zakorenené sektárske napätie ešte väčšmi prehlbuje občianska vojna v susednej Sýrii a rastúce politické rozpory medzi šiitmi a sunnitmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies