Jeden z najobľúbenejších hororových režisérov natáča novú verziu kultového hororu Sliz

NETKY.SK • 10 Január 2024, 19:30 • 2 min
Jeden z najobľúbenejších hororových režisérov natáča novú verziu kultového hororu Sliz

Po druhej svetovej vojne hľadali nielen spoločnosti, ale aj diváci v kinách niečo nové. Klasické hollywoodske monštier horory tridsiatych a štyridsiatych rokov nahradili invázne sci-fi a iné vedecko-fantastické hnusy, a tak sa zrodili film The Blob natočený v roku 1958. Teraz bola oznámená nová verzia, ktorú bude mať na starosti režisér David Bruckner.

slovakia

left justify in out

Príbeh filmu z roku 1958 spočíva v tom, že na Zem spadne meteorit a vo vnútri meteoritu sa nachádza mimozemská bytosť, ktorá preniká do malých vidieckych mestečiek v Pensylvánii. Neuspokojí sa s tým, požiera ľudí, čo spôsobí, že sa zväčší a stane sa agresívnejším a desivejším. Rovnako ako mnoho iných sci-fi hororov tej doby možno aj túto masu vnímať ako alegóriu komunizmu, pretože antikomunistická propaganda alebo "červený strach" v USA zo Sovietskeho zväzu viedol k predstave, že ľudia tam nemajú žiadnu individualitu, ale sú ovládaní generálnym tajomníkom sovietskej strany ako najvyšším. rozumom. V pôvodnej filmovej verzii si hlavnú mužskú rolu zahral Steve McQueen.

 

Nové verzie filmu boli natočené v rokoch 1972 a 1988, prvé z nich, režíroval Larry Hagman, ktorý si zahral džokeja z Dallasu. O remake sa koncom roka 2000 pokúsil aj Rob Zombie, ale nevyšlo to a projekt skončil v slepej uličke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, IMDB, ČSFD, Foto: ReelRundown
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies