Je rozhodnuté! Poslanci schválili predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní

NETKY.SK • 26 Február 2021, 11:17 • 2 min
Je rozhodnuté! Poslanci schválili predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní

BRATISLAVA – Poslanci NR SR schválili predĺženie núdzového stavu.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 26. februára 11:46

Informovala o tom televízia TA3. V piatok (26. februára) schválili zákonodarcovia predĺženie núdzového stavu na Slovensku. Dôvodom je pretrvávajúca zlá epidemiologická situácia na Slovensku.

 

Rozhodnutie vlády podporilo 83 zo 118 hlasujúcich zákonodarcov. Zároveň budú platiť aj obmedzenia v prípade vychádzania a zhromažďovania sa.

 

O jeho predĺžení začali poslanci rokovať v stredu, keďže sa do rozpravy nestihli zapojiť všetci prihlásení, rokovanie pokračovalo vo štvrtok a dnes.

 

Začiatkom februára rozhodla vláda o tom, že núdzový stav sa od pondelka (8. februára) predĺži aj o ďalších 40 dní.

 

Kabinetu však podľa nedávno schválenej legislatívy tento krok musia ešte potvrdiť členovia zákonodarného zboru, a to najneskôr do 20 dní od jeho predĺženia.

 

Ministri na svojom rokovaní vo štvrtok (18. februára) schválili návrh vlády SR na vyslovenie súhlasu NR SR s opakovaným predĺžením núdzového stavu.

 

Prečítajte si tiež: Na Slovnesku sa dnes bude rozhodovať o predĺžení núdzového stavu, v Česku zvažujú úplné uzavretie krajiny

 

Správu budeme aktualizovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies