V Čechách pribudol rekordný počet infikovaných, nemocnice evidujú aj nárast hospitalizovaných

NETKY.SK • 9 September 2020, 09:43 • 2 min
V Čechách pribudol rekordný počet infikovaných, nemocnice evidujú aj nárast hospitalizovaných

PRAHA - Z Česka hlásia rekordný počet nakazených na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Za utorok tam pribudlo 1164 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Ide tak o najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie, uvádza české ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom internetová stránka televízie Nova.

 

Mohlo by vás zaujímať: Spôsobuje zvýšená dezinfekcia rúk problémy v ČOV?

 

Situácia v Česku sa zhoršuje

V prípade aktuálnych počtov nakazených ide o skokový nárast. Ešte v piatok úrady hlásili výrazný prírastok, ktorý dosiahol 796 potvredných prípadov za deň. Dnes túto hranicu prekonali o viac ako 360 prípadov. 

 

img

 

Aktuálne sa z ochorenia COVID-19 u našich susedov lieči 9272 pacientov. To, že sa epidemiologická situácia nevyvíja najlepšie, svedčí aj fakt, že pribúdajú pacieti, ktorých zdravotný stav si vyžaduje hospitalizáciu. Na nemocničných lôžkach sa aktuálne lieči 234 infikovaných pacietov, pričom 62 z nich je vo vážnom stave.

 

Najviac zasiahnuté sú tri okresy

Krajina doposiaľ eviduje 29 877 osôb, ktoré sa koronavírusom nakazili a 441 chorobe podľahlo. Zároveň sa lekárom podarilo vyliečiť viac ako 20-tisíc infikovaných ľudí.

 

Najväčšie prírastky nakazených v prepočte na 100-tisíc obyvateľov evidujú v okrese Pelhřimov, Plzeň-juh a českej metropole Praha.

 

Od 1. septembra je v celej ČR opäť povinné nosiť rúška vo vnútorných verejných priestoroch, napríklad v hromadnej doprave či úradoch.

 

Na COVID-19 zomrela tínedžerka 

Na Slovensku počas utorka pribudlo 161 nových prípadov, v laboratóriach otestovali 5309 vzoriek. V krajine tak evidujeme celkom 4888 potvrdených prípadov. Lekárom sa podarilo vyliečiť 2947 ľudí a 37 zomrelo.  

 

img

 

Najhoršiu situáciu pritom evidujú regionálne úrady zdravotníctva v okrese Michalovce a bratislavskej mestskej časti Staré mesto. V stredu tiež minister zdravotníctva Marek Krajčí potvrdil, že na koronavírus zomrelo iba 16-ročné dievča.

 

Ako ďalej informoval, mladá tínedžerka nemala iné zdravotné ťažkosti a ani netrpela nadváhou. To, či bol dievčaťu podaný liek s účinnou látkou remdezivir, Krajčí komentovať nechcel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies