Jay Z získal nomináciu na vstup do Skladateľskej siene slávy

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:50 • 2 min
Jay Z získal nomináciu na vstup do Skladateľskej siene slávy

NEW YORK - Americký rapper Jay Z je medzi tohtoročnými kandidátmi na uvedenie do Skladateľskej siene slávy, pričom ak ho vyberú, stane sa vôbec prvým rapperom, ktorému sa to podarí.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročného rodáka z New Yorku nominovali hneď pri prvej príležitosti, keďže jedným z kritérií je minimálne dvadsaťročná kariéra textára alebo skladateľa. Jay Z vydal svoj debutový album Reasonable Doubt v roku 1996.


Ďalšími nominovanými sú Madonna, George Michael, Cat Stevens, Jeff Lynne, Sly Stone, Gloria Estefan, Bryan Adams, Vince Gill, David Gates a vybraní členovia skupín Chicago (Peter Cetera, Robert Lamm a James Pankow) a Kool & The Gang (Robert “Kool” Bell, Ronald Bell a George Brown). Zoznam kandidátov dopĺňajú Max Martin, Kenneth "Babyface" Edmonds, Kenny Nolan, Randy Goodrum, Tony Macaulay, William “Mickey” Stevenson, Allee Willis, Maury Yeston, Paul Overstreet, Jimmy Jam & Terry Lewis, Dan Penn & Spooner Oldham, Steve Barri & P.F. Sloan. O piatich skladateľoch alebo skladateľským tímoch, ktorých nakoniec uvedú do Skladateľskej sieň slávy, rozhodnú v hlasovaní členovia. Hlasovanie potrvá do 16. decembra, pričom samotný ceremoniál sa uskutoční 15. júna v New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies