Pri prestrelkách na hranici s Texasom zahynulo minimálne pätnásť ľudí

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 18:01 • 2 min
Pri prestrelkách na hranici s Texasom zahynulo minimálne pätnásť ľudí

CIUDAD VICTORIA, MEXIKO - Ozbrojenci na palube viacerých vozidiel v sobotu podnikli útoky vo viacerých štvrtiach v mexickom pohraničnom meste Reynosa a najmenej 15 ľudí zahynulo pri potýčkach, ktoré podľa miestnych orgánov zákona vyvolali rozsiahlu paniku.

slovakia

left justify in out

Štátna agentúra Tamaulipas koordinujúca bezpečnostné sily vo vyhlásení uviedla, že útoky sa začali popoludní v niekoľkých štvrtiach vo východnej časti mesta, ktoré hraničí s texaským McAllenom. Agentúra uviedla, že jedna osoba zahynula počas útoku na políciu v blízkosti hraničného mosta, nebolo však jasné, či boli ostatní pri náhodných útokoch zastrelení alebo boli zámerne zabití.

 

Mohlo by vás zaujímať: USA darovalo Mexiku viac ako milión vakcín Johnson Johnson

 

Streľba zmobilizovala armádu, Národnú gardu, štátnu políciu a ďalšie orgány. Úrady uviedli, že zadržali osobu, ktorá mala v kufri jeho auta dve ženy, ktoré boli podľa všetkého unesené, a zaistili tri vozidlá.

 

Starosta Reynosy Maki Esther Ortiz Domínguez zverejnil na sociánej sieti "tweet", v ktorom požaduje objasnenie útoku a ochranu občanov.  Za väčšinu kriminality v oblasti zodpovedá jeden z najsilnejších mexických drogových kartelov, či je tomu tak aj v tomto prípade zatiaľ nie je jasné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona