Javlinskij opäť pripustil, že bude kandidovať v budúcich prezidentských voľbách

NETKY.SK • 19 September 2016, 12:29 • 2 min
Javlinskij opäť pripustil, že bude kandidovať v budúcich prezidentských voľbách

MOSKVA - Ruský opozičný politik Grigorij Javlinskij, ktorého meno bolo prvé na kandidátskej listine strany Jabloko v nedeľných parlamentných voľbách, dnes v Moskve pripustil, že bude kandidovať v najbližších voľbách prezidenta Ruskej federácie. Informovala o tom dnes rozhlasová stanica Echo Moskvy.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že Jabloko sa aktívne zapojí do "toho, čo sa bude označovať za prezidentské voľby. Možno aj so mnou ako kandidátom". Spresnil, že "to je teraz taká moja povinnosť - byť kandidátom". Najbližšie prezidentské voľby sa v Rusku majú konať v roku 2018.


Podľa zatiaľ neoficiálnych predbežných výsledkov sa strane Jabloko nepodarilo preklenúť päťpercentnú hranicu na vstup do Štátnej dumy. Svoj hlas jej totiž odovzdalo len 1,4 percenta voličov. Podobný výsledok zaznamenali aj ďalšie politické strany a hnutia, ktoré sú veľkými kritikmi súčasnej politiky Kremľa.


Strana Jabloko bola neúspešná aj vo voľbách v jednomandátových volebných obvodoch, keď jej jediný kandidát na miesto v Štátnej dume v Petrohrade neuspel.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies