Jarnú časť odštartuje šláger prvého Slovana s druhým ViOnom

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 07:58 • 2 min
Jarnú časť odštartuje šláger prvého Slovana s druhým ViOnom

Jarnú časť odštartuje šláger prvého Slovana s druhým ViOnom - Futbal Slovenská futbalová Corgoň liga 2012/2013 odštartuje 20. kolom jarnú časť sezóny v troch dňoch.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská futbalová Corgoň liga 2012/2013 odštartuje 20. kolom jarnú časť sezóny v troch dňoch. Už v piatok jesenný líder Slovan Bratislava v šlágri na Pasienkoch privíta druhý ViOn Zlaté Moravce, kolo dohrajú v nedeľu v Senici, kde sa predstaví Ružomberok.

Podľa vyjadrenia Únie ligových klubov (ÚLK) sa program jari začne bez zdržaní kvôli tradičným problémom s počasím. Problémom bol len snehom zasypaný trávnik na štadióne v Myjave, ktorej však vyšiel v ústrety AS Trenčín, takže sa bude hrať na Sihoti. V Žiline, na Pasienkoch a v Trnave sú vyhrievané trávniky, Senica a Košice situáciu s prípravou plochy tiež zvládli.

Všetkým dvanástim klubom už v pondelok potvrdili súpisky a nič nebráni tomu, aby sa jarná časť súťaže začala. Víťaz ročníka 2012/2013 získa sumu 130.000 eur, po jeseni je najbližšie k zisku titulu bratislavský Slovan. Novinkou je, že v dvoch najvyšších súťažiach sa bude hrať s novou loptou"Cafusa" z dielne spoločnosti Adidas. Ďalšou novinkou je, že piatkové a nedeľňajšie stretnutia každého kola CL bude vysielať televízna stanica Digi Sport. Stretnutie o Superpohár a vyhlásenie najlepšej jedenástky Corgoň ligy sa uskutoční v piatok 5. júla v Senci. Únia ligových klubov pripravila novú súťaž o Cenu fair play prebiehajúceho ročníka pre hráčov, trénerov a rozhodcov. Ceny budú udelené takisto na akcii v Senci.

V zimnej prestávke sa udiali dve ďalšie trénerské výmeny, celkovo tak menili hlavných koučov už v Slovane, Nitre, Trnave, Prešove, Žiline a Senici. Na lavičke majstra Holanďana Fransa Adelaara vymenil do leta Štefan Tarkovič, potom "Šošonov" prevezme Adrián Guľa. Krátko pred štartom prípravy oznámil v Senici Zdeněk Psotka, že dostal ponuku z Olomouca a tím tak prebral Vladimír Koník.

Favoritom na zisk titulu je Slovan, ktorý začne boj o rekordný siedmy slovenský titul v ére samostatnosti so šesťbodovým náskokom pred ViOn-om, majstrovská Žilina má na "belasých" osembodovú stratu a v tabuľke je až piata. Slovan má konsolidovaný káder, na začiatku sezóny ale nemôže ešte rátať so zraneným Erikom Čikošom a suspendovanou akvizíciou z Nitry Seydoubom Soumahom. Pozornosť bude pútať aj východniarske derby Košíc z Prešovom, v drese Tatranu by sa mohol ukázať bývalý kanonier MFK Ján Novák. Zverencom Jána Kozáka zasa bude chýbať Dávid Škutka, ktorý v zime prestúpil do Slavie Praha. V Trnave sa v západoslovenskom derby s Nitrou predstavia mužstvá namočené až po uši do boja o záchranu. Jedenásta Nitra má pred poslednou Trnavou náskok tri body, ale rovnaký počet jej odrátajú po sezóne. Stredoslovenské sa bude hrať pod Dubňom, kde Dukla Banská Bystrica bude chcieť zabodovať, aby sa naštartovala k lepším výkonom ako na jeseň, ktoré jej stačili len na priebežné desiate miesto.

Tabuľku strelcov vedie David Depetris, ktorý z Trenčína odišiel do tureckej druhej ligy (Rizespor) a 16 gólov po jeseni už v CL nezveľadí. Podobne ako s 13 gólmi druhý Škutka, ktorý bude súperových brankárov strašiť už v českej Gambrinus lige.

program 20. kola CL 2012/2013:

piatok 1. marca o 17.30 h Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce (Leško, E. Weiss, Mikulaj, DIGI)

sobota 2. marca o 14.30 AS Trenčín - Spartak Myjava (Valášek, Benko, Vorel), Spartak Trnava - FC Nitra (Pavlík, Slyško, Kubačka), MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica (Sedlák, Ádám, Bobko), MFK Košice - Tatran Prešov (Trutz, T. Somoláni, Poláček)

nedeľa 3. marca o 14.30 FK Senica - MFK Ružomberok (Chmura, Brendza, Jenčura, DIGI)



trénerské zmeny v CL 2012/2013:

Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák

FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič

Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský

Tatran Prešov: Angel Červenkov - Ladislav Totkovič, Marek Fabuľa

MŠK Žilina: Frans Adelaar - Štefan Tarkovič

FK Senica: Zdeněk Psotka - Vladimír Koník

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies