Japonský premiér sa v Keni zúčastní na japonsko-africkom summite

NETKY.SK • 22 August 2016, 17:18 • 2 min
Japonský premiér sa v Keni zúčastní na japonsko-africkom summite

TOKIO - Japonský premiér Šinzó Abe sa zúčastní na japonsko-africkom summite, ktorý sa bude konať koncom tohto týždňa v Keni. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii hovorca japonskej vlády Jošihide Suga, ktorého cituje agentúra DPA. Abe odcestuje do Afriky vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

V poradí šieste podujatie Tokijskej medzinárodnej konferencie o rozvoji Afriky (TICAD) sa bude konať v kenskom hlavnom meste Nairobi. Summit, ktorý sa usporadúva od roku 1993, sa bude teraz po prvý raz konať na africkom kontinente. Cieľom podujatia je podpora politického dialógu na najvyššej úrovni medzi africkými lídrami a rozvojovými partnermi.


Abe sa stretne s kenským prezidentom Uhuruom Kenyattom, pričom sa predpokladá, že popri summite TICAD bude spolu so šéfom japonskej diplomacie rokovať aj s ďalšími africkými lídrami, spresnilo japonské ministerstvo zahraničných vecí.


Japonskí a africkí predstavitelia by mali pracovať na schválení tzv. nairobskej deklarácie, ktorá sa zameriava na zlepšenie rôznych oblastí vrátane vzdelávania. "Radi by sme vyslali odkaz silnej podpory pre rozvoj v Afrike," vyhlásil Suga.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies