Japonsko zvyšuje tlak na KĽDR: Uvalilo na ňu nové sankcie

NETKY.SK • 15 December 2017, 06:14 • 2 min
Japonsko zvyšuje tlak na KĽDR: Uvalilo na ňu nové sankcie

TOKIO - Japonsko uvalilo v piatok nové sankcie na 19 spoločností, ktoré udržiavajú obchodné styky s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Japonské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že ide o spoločnosti pôsobiace v oblasti financií, ťažby uhlia a nerastných surovín, ako aj dopravné firmy zabezpečujúce prepravu severokórejských robotníkov do zahraničia. Ide o tie isté subjekty, na ktoré už uvalili sankcie Spojené štáty.

 

Cieľom najnovšieho kroku japonskej vlády je podľa ministerstva zvýšiť tlak na Severnú Kóreu, aby ukončila svoj program vývoja jadrových zbraní a balistických rakiet.

 

Situáciou na Kórejskom polostrove sa na svojom zasadnutí bude v piatok zaoberať aj Bezpečnostná rada OSN (BR OSN).

 

Napätie na Kórejskom polostrove sa vyhrotilo v uplynulých mesiacoch po severokórejských testoch jadrových zbraní, ktoré mali byť demonštráciou vojenskej sily Pchjongjangu namierenou najmä proti Južnej Kórei, Japonsku a Spojeným štátom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies