Japonec Tomita tvrdí, že nekradol

NETKY.SK • 6 November 2014, 09:18 • 2 min
Japonec Tomita tvrdí, že nekradol

NAGOJA - Japonský plavec Naoja Tomita vzal späť priznanie ku krádeži fotoaparátu na Ázijských hrách v kórejskom Inčchone.

slovakia

left justify in out

Techniku v hodnote 7600 dolárov mu vraj dal do batoha "neznámy muž", až v dedine pre športovcov Tomita zistil, čo v ňom má. Fotoaparát patril domácemu reportérovi, ktorý si ho zabudol pri bazéne. Šesť týždňov po udalosti prsiar vysvetlil, prečo sa priznal: "Povedali mi, že keď to spravím, trest bude mierny a nebude sa z toho robiť veľká veda."

 

Tomitu suspendovala Japonská plavecká federácia do 31. marca 2016. Už skôr si musel zaplatiť cestu domov a výpoveď mu dal aj jeho zamestnávateľ. Dvadsaťpäťročný pretekár musel predčasne opustiť výpravu na Ázijských hrách v Inčchone, kde obhajoval zlato na 200 m prsia z Kuang-čou 2010. V minulosti bol aj majstrom sveta v krátkom bazéne na 200 m prsia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies