Japonci majú predstavu o novom štadióne pre Tokio

NETKY.SK • 14 August 2015, 15:19 • 2 min
Japonci majú predstavu o novom štadióne pre Tokio

TOKIO 1- Hostiteľská krajina olympijských hier 2020 v Tokiu už má predstavu, ako by mal vyzerať nový hlavný štadión, ktorý postavia ako lacnejšiu alternatívu pôvodného plánu podľa projektu britsko-irackej architektky Zahy Hadidovej.

slovakia

left justify in out

Vládny výbor v piatok schválil hrubé črty, podľa ktorých by mal mať štadión strechu nad všetkými sedadlami pre divákov. Stavať sa začne v januári alebo februári budúceho roka. Japonci počítajú s dokončením na jar olympijského roku.


Japonská vláda v júli definitívne zavrhla pôvodné plány na postavenie moderného, ale extrémne drahého nástupcu zbúraného Národného štadióna. Odhadované náklady postupne narástli na astronomické dve miliardy amerických dolárov (1,8 miliardy eur), čo by bol najdrahší štadión na svete. Isté je, že štadión nebude dokončený tak rýchlo, aby sa na ňom mohli v roku 2019 konať majstrovstvá sveta v ragby, ako bolo plánované.


Búracie práce na Národnom štadióne postavenom v roku 1958 pre OH 1964 sa skončili v máji. Do septembra by mali odviezť materiál. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) požiadal organizátorov o definitívnu verziu plánov výstavby hlavného štadióna. Japonci sa následne ospravedlnili MOV za prehodnotenie plánov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies