Japonci aj Kórejčania na šampionáte východnej Ázie bez hviezd

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 10:53 • 2 min
Japonci aj Kórejčania na šampionáte východnej Ázie bez hviezd

SOUL - Reprezentácie Japonska a Kórejskej republiky sa nepredstavia na augustovom šampionáte východnej Ázie v najsilnejšom zložení.

slovakia

left justify in out

V nomináciách spomenutých krajín chýba niekoľko elitných hráčov z európskych klubov. Japoncom nepomôžu napríklad Keisuke Honda z AC Miláno a Šindži Kagawa z Borussie Dortmund. Kórejčanom nebudú k dispozícii útočník Bayeru Leverkusen Son Hung-min či Ki Sung-jong z anglického tímu Swansea City.


Tréner Japonska Vahid Halilhodžič zostavil mužstvo výlučne z hráčov domácej najvyššej súťaže J-League. Futbalisti z krajiny vychádzajúceho slnka sa budú chcieť rehabilitovať za júnovú bezgólovú remízu so Singapurom v úvodnom zápase kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Kouč Kórejskej republiky Uli Stielike vybral do tímu hráčov z čínskej Super League a tiež J-League.


Na podujatí, ktoré sa uskutoční v čínskom Wu-chane, sa predstaví aj domáci národný tím a výber KĽDR. Titul spred dvoch rokov budú obhajovať Japonci, hrá sa systémom každý s každým. Turnaj oficiálne neuznáva Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), preto nie sú európske kluby povinné uvoľniť svojich hráčov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies