Janečka tvrdí, že z hocijakých hráčov sa v SR robia hviezdy

NETKY.SK • 24 September 2013, 13:13 • 2 min
Janečka tvrdí, že z hocijakých hráčov sa v SR robia hviezdy

TRNAVA - Stopér corgoňligového klubu FC Spartak Trnava Marek Janečka si myslí, že vo futbalovom hnutí by si mali viac vážiť slovenských hráčov. Podľa jeho slov nemožno hneď "velebiť" každého futbalistu, angažovaného zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

"Žiaľ, dnes k nám prichádzajú hocijakí hráči a my z nich okamžite robíme hviezdy, hneď im ponúkame občianstvo. Som z toho sklamaný. Niekto by sa mal zamyslieť, vážiť si domácich futbalistov a nerobiť z hocikoho hviezdu na Slovensku," citoval oficiálny portál najvyššej slovenskej futbalovej súťaže corgonliga.sk vyjadrenie 30-ročného rodáka z Levoče (nar. 9. júna 1983) Janečku, ktorý je v Trnave od vlaňajšieho leta.

Skúsený zadák, ktorý v doterajšej kariére pôsobil v Spišskej Novej Vsi, Rimavskej Sobote, Banskej Bystrici, Zlatých Moravciach a vyskúšal si aj legionársky chlebík v nemeckom klube Hansa Rostock, sa vrátil aj k "čerstvému" prípadu Soumah. Ako je známe, spomenutý 22-ročný guinejský ofenzívny stredopoliar Slovana Bratislava si ako striedajúci hráč neudržal v závere ligového duelu v Trnave nervy na uzde a po červenej karte nechcel odísť z trávnika a rukami vrazil do domáceho Romana Procházku, čím vyvolal obrovskú nevôľu na hracej ploche i v hľadisku. "Nemyslím si, že až do Soumahovho príchodu na ihrisko sa hralo nejako zákerne. Prišlo jeho divadlo, udrel nášho kapitána. Kompetentní to musia vyriešiť a nemôžu prihliadať na to, že hrá za Slovan," dodal k rušnému záveru duelu dvoch odvekých rivalov Marek Janečka.

Incidentom a udalosťami zo spomenutého stretnutia sa bude zaoberať disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies