Jamajka šokovala domáce USA a vo finále Gold Cupu sa stretne s Mexikom

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 07:34 • 2 min
Jamajka šokovala domáce USA a vo finále Gold Cupu sa stretne s Mexikom

ATLANTA - V boji o titul na kontinentálnom šampionáte CONCACAF Gold Cup sa stretnú Mexiko a Jamajka. Rozhodli o tom semifinálové duely, v ktorých Jamajka senzačne zdolala domáce USA 2:1 a Mexiko si poradilo s Panamou rovnakým výsledkom po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Američania vstupovali do súboja s Jamajkou v úlohe favorita, no "Reggae Boyz" šokovalli domácich dvoma gólmi už v prvom polčase. Po polhodine hry sa hlavou presadil Darren Mattocks, o chvíľu neskôr sa k nemu pridal Giles Barnes. USA napriek výraznej prevahe už iba skorigovali zásluhou Michaela Bradleyho a na domácej pôde tak podľahli karibskému tímu prvýkrát od prehry s Haiti v roku 1969.

 

"Samozrejme, že sme sklamaní a aj fanúšikovia sú sklamaní. Chceli sme hrať v nedeľu vo veľkom finále," konštatoval kouč USA Jürgen Klinsmann. Namiesto toho čaká Američanov iba súboj o bronz s Panamou. Jamajka ako prvý karibský tím v histórii postúpil do finále Gold Cupu. "Doma sa teraz strhne veľká oslava," tešil sa jeden z úspešných strelcov Barnes.

 

Mexiko ako ďalší favorit rovnako nebolo ďaleko od prehry, napokon ale Panamu zdolalo 2:1 po predĺžení. Panama napriek oslabeniu o vylúčeného Luisa Tejadu dlho viedla a do predĺženia poslal zápas až v deviatej minúte nadstaveného času Andres Guardado z pokutového kopu. Desať minút pred jeho zahrávaním sa ale nehralo pre protesty panamských hráčov i fanúšikov. Guardado potom rovnako z penalty rozhodol v predĺžení o postupe šesťnásobného víťaza Gold Cupu do boja o zlato. Nahnevaní Panamčania po zápase "vybehli" na rozhodcov a tých musela do kabín eskortovať bezpečnostná služba.

 

Finále Jamajka - Mexiko je na programe v nedeľu vo Philadelphii.

 

CONCACAF Gold Cup - semifinále:

USA – Jamajka 1:2 (0:2)

Góly: 48. Bradley – 31. Mattocks, 36. Barnes

 

 

Panama – Mexiko 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0)

Góly: 57. Torres – 90.+9 Guardado a 105.+1 Guardado (oba z 11m), ČK: 25. Tejada (Panama)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies