Izraelský záložník dal 29 gólov, má šancu na veľký prestup

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:07 • 2 min
Izraelský záložník dal 29 gólov, má šancu na veľký prestup

TEL AVIV - Ak to chce Eran Zahavi po neveľmi vydarenej anabáze v talianskom Palerme ešte raz skúsiť v poprednej európskej futbalovej lige, nadchádzajúce leto sa ukazuje ako najvhodnejší čas.

slovakia

left justify in out

Izraelský ofenzívny záložník nastrieľal v tejto sezóne najvyššej domácej súťaže úctyhodných 29 gólov, pridal štyri asistencie a Maccabi Tel Aviv ťahá k titulu. V júli oslávi 29. narodeniny a črtá sa mu zrejme posledná šanca preraziť na lukratívnejšom futbalovom trhu.

"Je v hľadáčiku mnohých európskych klubov," potvrdil ešte na jeseň hráčov poradca Ronen Katzav, menoval Nemecko, Anglicko, Španielsko a pre Kicker zdôraznil, že získať ho nebude lacná záležitosť. "S klubom má platný kontrakt do roku 2020 a ten sa ho nehodlá vzdať. Jeho zmluva nezahŕňa klauzulu o odstupnom, to bude predmetom prípadných rokovaní."

Podľa Kickeru bude musieť záujemca o Zahaviho služby položiť na stôl päť miliónov eur, možno viac. Zahavi sa v sicílskom Palerme (2011 - 2013) veľmi neuplatnil, ale po návrate do vlasti je na nezastavenie. Dvadsaťdeväťgólová ligová sezóna 2013/2014, o jeden menej v nasledujúcom ročníku, teraz znova 29 a ešte ďalších sedem kôl na zveľadenie tohto parádneho nástrelu. Výrazným plusom preňho tiež je, že okrem domácej súťaže sa rodák z Rishonu LeZion zaskvel aj v predkolách Ligy majstrov, kde siedmimi gólmi vystrelil Maccabi postup do skupinovej fázy a v nej sa presadil raz. "Disponuje potrebnou 'výbavou'. Je kvalitný hlavičkár, má dobrú streľbu, zdobí ho herná inteligencia a rozhodnosť," vymenúva ešte Katzav prednosti svojho klienta, 30-násobného izraelského reprezentanta (4 góly).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies