Izraelský prezident prijal Medvedeva, vyzdvihol blízke vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 10 November 2016, 15:27 • 2 min
Izraelský prezident prijal Medvedeva, vyzdvihol blízke vzťahy s Ruskom

TEL AVIV - Ruský premiér Dmitrij Medvedev sa dnes stretol v Jeruzaleme s izraelským prezidentom Reuvenom Rivlinom, ktorý pri tejto príležitosti vyhlásil, že úloha Moskvy na Blízkom východe je dnes dôležitá "viac než kedykoľvek predtým". Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Stojíme pred mnohými výzvami a zároveň aj príležitosťami a na obe musíme byť pripravení," povedal Rivlin, ktorého slová zopakoval aj Medvedev.

 

Program návštevy ruského premiéra v Izraeli a na palestínskych územiach sa začal v stredu večer prehliadkou jeruzalemského Múru nárekov. Po Rivlinovi sa má Medvedev stretnúť aj s izraelským náprotivkom Benjaminom Netanjahuom a opozičným lídrom Jicchakom Hercogom, načo si tiež prezrie centrum poľnohospodárskeho výskumu.

 

V piatok sa Medvedev presunie do Jericha, kde sa má stretnúť s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom.

 

Rusko v septembri vyjadrilo ochotu hostiť nové kolo izraelsko-palestínskych mierových rokovaní, zainteresované strany sa však zatiaľ oficiálne nedohodli na termíne. Podľa DPA sa Izrael v dôsledku ochladenia jeho vzťahov s USA, ako aj s EÚ, čoraz viac orientuje práve na Rusko.

 

Medvedev a Netanjahu sa označili za partnerov v boji proti globálnemu terorizmu

 

Premiéri Ruska a Izraela Dmitrij Medvedev a Benjamin Netanjahu sa dnes označili za partnerov v boji proti globálnemu terorizmu.

 

Na schôdzke v Jeruzaleme Medvedev Netanjahuovi povedal, že terorizmus ohrozuje Izrael "veľmi špecifickým spôsobom". Doplnil, že aj Rusko trpí terorizmom, ktorý má "spoločné korene".

 

"To je dôvod, prečo je potrebné bojovať proti terorizmu spoločne," dodal ruský premiér.

 

Netanjahu okrem iného povedal, že Izrael nedovolí Iránu urobiť si zo Sýrie vojenskú základňu.

 

AP poznamenala, že Rusko i Irán podporujú sýrsky režim v boji proti ozbrojenej opozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies