Izraelská prokuratúra preveruje podozrenia ohľadom Netanjahuových financií

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 13:41 • 2 min
Izraelská prokuratúra preveruje podozrenia ohľadom Netanjahuových financií

JERUZALEM - Izraelská generálna prokuratúra začala preverovať podozrenia týkajúce sa premiéra Benjamina Netanjahua, ktoré súvisia s prevodom veľkej finančnej čiastky na jeho účet alebo na účet jedného z jeho rodinných príslušníkov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izraelské ministerstvo spravodlivosti nezverejnilo, o aké podozrenia v súvislosti s Netanjahuovou činnosťou ide. V izraelských médiách sa však v ostatných dňoch objavili správy, že premiér a jeden z jeho rodinných príslušníkov prijali veľké finančné čiastky údajne nesúvisiace s politickou činnosťou.


Vo vyhlásení ministerstva sa uvádza, že medializované informácie sú "prinajmenšom nepresné" a že generálny prokurátor ešte proti Netanjahuovi nezačal vo veci oficiálne vyšetrovanie, čo by mohlo viesť až k vzneseniu obvinenia.


"Rovnako ako v minulosti, keď sa ukázalo, že obvinenia z činov pripisovaných premiérovi Netanjahuovi sú nepodložené, ani tentoraz z toho nič nebude, pretože nič také neexistuje," uviedol Nir Hafec, poradca rodiny Netanjahuovcov.


Netanjahua a jeho manželku Saru sprevádzajú v ostatných rokoch škandály, vďaka ktorým si vyslúžili povesť ľudí vedúcich nákladný život a strácajúcich kontakt s realitou bežného Izraelčana.
Počas vlaňajšej šesťdňovej cesty do New Yorku Netanjahu údajne použil 600.000 dolárov z verejných prostriedkov vrátane 1600 dolárov na osobného kaderníka. Arnaud Mimran, Francúz, ktorého minulý týždeň odsúdili v súvislosti s podvodom súvisiacim s uhlíkovou daňou, uviedol, že poskytol Netanjahuovi veľké finančné čiastky na jednu z jeho volebných kampaní. Ak by sa toto tvrdenie ukázalo ako pravdivé, išlo by o porušenie izraelského zákona o financovaní predvolebnej kampane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies