Izraelská polícia zatkla palestínskeho kartografa pre údajnú ilegálnu činnosť

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 15:06 • 2 min
Izraelská polícia zatkla palestínskeho kartografa pre údajnú ilegálnu činnosť

JERUZALEM - Izraelská polícia dnes vo východnom Jeruzaleme urobila raziu v dome známeho palestínskeho kartografa, ktorého izraelské úrady obviňujú, že ilegálne pracuje pre Palestínsku samosprávu.

slovakia

left justify in out

Chálil Tufagdží agentúru AP informoval, že polícia vstúpila do jeho kancelárie a zhabala počítače i dátové nosiče. Následne sa telefonické spojenie prerušilo. Tufagdžího dcéra neskôr uviedla, že jej otca zatkli.

 

Tufagdží je bývalým mierovým vyjednávačom a má rozsiahlu zbierku máp a družicových fotografií zachytávajúcich budovanie židovských osád na okupovaných územiach.

 

AP vo svojej správe citovala izraelskú políciu, ktorá Chálila Tufagdžího obvinila z napomáhania Palestínskej samosprávy tým, že pre ňu ilegálne zhromažďoval údaje o izraelských aktivitách vo východnom Jeruzaleme. Tufagdžího kancelária bude najbližších šesť mesiacov zavretá.

 

Izrael považuje východný Jeruzalem, obsadený v roku 1967, za súčasť svojho hlavného mesta. Palestínčania zasa chcú, aby sa východný Jeruzalem stal hlavným mestom ich budúceho štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies