Izraelská policajtka zastrelila Palestínčanku útočiacu na ňu nožom

NETKY.SK • 17 Október 2015, 14:17 • 2 min
Izraelská policajtka zastrelila Palestínčanku útočiacu na ňu nožom

JERUZALEM - Izraelská policajtka zastrelila dnes v predjordánskom meste Hebron Palestínčanku, ktorá ju bodla nožom. Informovala o tom hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová.

slovakia

left justify in out

Palestínska Arabka napadla policajtku na pohraničnej policajnej základni a spôsobila jej ľahké zranenie na ruke. Službukonajúca strážnička nato vytiahla zbraň a ženu zastrelila, spresnila podľa agentúry AP hovorkyňa.

 

V Hebrone ide dnes už o druhý konflikt so smrteľnými následkami. Izraelský chodec zastrelil Palestínčana, ktorý sa ho snažil bodnúť nožom, a policajti zastrelili zase palestínskeho tínedžera, ktorý na nich vytiahol nôž.

 

V predjordánskom Hebrone, kde často dochádza k treniciam medzi Arabmi a Židmi, žije vedľa desiatok tisíc Palestínčanov niekoľko stoviek židovských osadníkov.

 

Za posledný mesiac boli pri útokoch Palestínčanov zabití už ôsmi Izraelčania, väčšina z nich bodnutiami nožom. V priebehu toho istého časového obdobia zastrelila izraelská strana 34 Palestínčanov: 17-ti z nich boli Izraelčanmi označení za útočníkov a ostatní Arabi zomreli pri potýčkach s izraelskými bezpečnostnými jednotkami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies