Maroš Žilinka vypovedal na NAKA v prípade prípravy jeho vraždy

NETKY.SK • 11 August 2021, 11:48 • 2 min
Maroš Žilinka vypovedal na NAKA v prípade prípravy jeho vraždy

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre v prípade prípravy jeho vraždy.

slovakia

left justify in out

Maroš Žilinka prišiel do budovy Národnej kriminálnej agentúry pred ôsmou ráno. Vyšetrovateľ NAKA ho opätovne vypočúval po tom, čo obvinili Mariana Kočnera a Srba Darka Dragića z plánovania jeho smrti. Marian Kočner si mal objednať likvidáciu prokurátora a  Darko Dragić mal Žilinku na muške. O prípravách vrážd prokurátorov prehovoril ako prvý Zoltán Andruskó. Dovtedy boli tieto fakty neznáme. Výsluch súčasného generálneho prokurátora trval necelú hodinu.

 

img

 

Možno vás zaujme: Z. Andruskó: Kuciakova vražda sa riešila na pokyn Mariana K.

 

Maroša Žilinku a Daniela Lipšica plánovali zavraždiť na jeseň 2017, teda pred vraždou Jána Kuciaka. Objednávku mal vykonať Marian Kočner, ktorý ju mal zadať Alene Zsuzsovej a tá zasa Zoltánovi Andruskóovi. „Ja si veľmi vážim prácu vyšetrovateľov ako aj prokurátorov, pretože je to nesmierne zložitá kauza. Ja si to ako prokurátor veľmi dobre uvedomujem a o to viac si teda vážim to, že sa im podarilo zdokumentovať vec až do tohto štádia," povedal Žilinka v minulosti.

 

Súvisiaci článok: Lipšic verí vyšetrovateľom a prokurátorom. Čaká na súdny deň, kedy si odsudzujúci verdikt vypočuje objednávateľ jeho vraždy

 

 

Andruskó sa údajne pokúšal najať na tento zločin vicerých, napríklad Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa. S touto požiadavkou oslovil aj Lászlóa Krecsika, svojho priateľa, ten mu ale pomoc odmietol, tak sa podľa Andruskóových slov obrátil na ďalšieho kamaráta Dušana Kracinu. Práve ten najal Srba Darka Dragića na likvidáciu súčasného generálneho prokurátora.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Žilinka nevymenuje Kysela. Podal disciplinárny návrh!

 

Kracina dlho vystupoval ako svedok. Potom prišiel na scénu Iľja Weiss zo seredského drogového podsvetia. Keď ho zadržali pre kšefty s omamnými látkami, rozhovoril sa o záhadnom Srbovi. Okrem Zoltána Andruskóa a Miroslava Marčeka všetci vinu na plánovaných vraždách odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies