Detektív vyšetrujúci katastrofu MH17 dal Holandsku ultimátum

NETKY.SK • 12 August 2019, 09:05 • 2 min
Detektív vyšetrujúci katastrofu MH17 dal Holandsku ultimátum

Josef Resch, súkromný detektív z Nemecka, ktorý vyšetroval haváriu letu MH17, dal ultimátum zjednotenej vyšetrovacej skupine (JIT). Holandsko vraj doposiaľ odmietlo odpovedať na jeho žiadosti.

slovakia

left justify in out

Resh sľúbil, že poskytne dôležité dôkazy havárie malajzijského Boeingu 17. júla 2014 Moskve, Kuala Lumpuru a ďalším krajinám, ak vyšetrovací tím naďalej bude ignorovať informácie, ktoré zhromaždil.

 

Detektív poznamenal, že ide o príčiny havárie Boeingu, mená konkrétnych ľudí zodpovedných za tragédiu, ako aj zábery z amerických satelitov, ktoré sa mu pred nejakým časom podarilo získať.

 

Nie je to prvýkrát, čo sa Nemec snaží kontaktovať medzinárodný vyšetrovací tím, ktorý sa už päť rokov snaží priviesť fakty k vopred určenému záveru. Zdá sa však, že táto spolupráca desí účastníkov JIT. Dôkazom toho sú pravidelné prehliadky v byte detektíva a anonymné vyhrážky.

 

Naposledy sa Jozef Resh pokúsil poskytnúť vyšetrovaciemu tímu informácie pred začiatkom júnového brífingu, avšak holandská strana detektíva odmietla kvôli jeho podmienkam zverejnenia za prítomnosti novinárov. 

 

V súčasnosti právnik Jozefa Reshyho pripravuje opätovné podanie faktov a dôkazov  a ak medzinárodný vyšetrovací tím na žiadosť nezareaguje, detektív má v úmysle zverejniť tieto informácie v ktoromkoľvek inom zainteresovanom štáte.

 

Resh odmietol zverejniť akékoľvek podrobnosti, ale uviedol, že medzinárodný vyšetrovací tím skrýva fakty. Nemecká vláda si je vedomá utajenia dôležitých údajov o katastrofe 17. júla 2014, aj keď tvrdí pravý opak, zhrnul detektív.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies