Izrael po útoku zrušil Palestínčanom cestovné povolenia vydané na ramadán

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:59 • 2 min
Izrael po útoku zrušil Palestínčanom cestovné povolenia vydané na ramadán

JERUZALEM - Izraelská vláda zrušila Palestínčanom všetky povolenia na návštevu Izraela a cesty do zahraničia počas moslimského pôstneho mesiaca ramadán po tom, ako dvaja palestínski ozbrojenci zabili v stredu v Tel Avive štyroch Izraelčanov a zranili ďalších najmenej piatich. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Koordinačná jednotka izraelského ministerstva obrany pre palestínske územia (COGAT) dnes oznámila, že pozastavená bola platnosť všetkých 83.000 povolení, na základe ktorých mohli Palestínčania z Predjordánska a Gazy navštíviť rodinných príslušníkov v Izraeli, zúčastniť sa na ramadánových modlitbách v Jeruzaleme alebo cestovať do zahraničia cez telavivské letisko.

 

Okrem toho úrady pozastavili platnosť izraelských pracovných povolení pre 204 príbuzných dvoch útočníkov a armáda uzavrela vstupy do mesta Jattá na juhu Predjordánska, odkiaľ zadržaní páchatelia pochádzali.

 

V Tel Avive a jeho metropolitnej oblasti polícia posilnila po útoku bezpečnostné opatrenia. Ako dnes informovali tamojšie médiá, zvýšený počet policajtov strážil najmä školy a materské školy, píše agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies