Ivan Mikloš odchádza od Sulíka

NETKY.SK • 26 Január 2022, 16:23 • 2 min
Ivan Mikloš odchádza od Sulíka

BRATISLAVA - Niekdajší minister financií a privatizácie končí ako poradca na ministerstve hospodárstva. Uviedol to vo svojom blogu, kde zverejnil aj dôvod.

slovakia

left justify in out

Ivan Mikloš napísal, že k tomuto rozhodnutiu ho motivovali vyjadrenia ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) k situácii na Ukrajine.

 

Šéf liberálov uviedol pre denník Pravda, že sankcie proti Rusku považuje za nešťastné. „Krajiny majú medzi sebou obchodovať. A niektorých našich exportérov to postihlo. Sankcie tak páchajú iba škody a Rusi nevrátia Krym tak či tak. Treba sa dívať dopredu a treba budovať vzťahy,“ vyhlásil.

 

img

 

Dodal tiež, že nie je sám, kto má takýto názor. Kritizoval aj prehnané narážky na ruský režim. „V iných krajinách nie sú problémy? A keď nám Rusko dodáva ropu a plyn, vtedy nie je zločinecký režim?“ 

 

Prečítajte si tiež: Čo ak Rusko zastaví dodávky energií do EÚ? USA už hľadajú riešenie

 

Tieto slová sa zjavne nepáčili Miklošovi, ktorý v blogu označil Rusko za agresora diktujúceho podmienky pre iné krajiny. „Malá poznámka na záver k Sulíkovi. Minulý týždeň v stredu som mu oznámil, že ukončujem svoje členstvo v jeho krízovej rade ministra hospodárstva. Dôvody azda v súvislosti s témou tohto článku ani nemusím vysvetľovať,“ dodal. 

 

img

 

Možno vás zaujme: Ukrajina zatkla sabotérov pracujúcich pre Rusko. Mali premyslený plán




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies