Ivan Gašparovič prijal švajčiarskeho veľvyslanca

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:11 • 2 min
Ivan Gašparovič prijal švajčiarskeho veľvyslanca

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič prijal dnes v Prezidentskom paláci mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Švajčiarskej konfederácie v Slovenskej republike Alexandra Wittwera pri príležitosti odovzdávania poverovacích listín. Ich rozhovoru dominovali témy ekonomickej spolupráce či vedy a výskumu.

slovakia

left justify in out

Gašparovič pripomenul, že pred dvomi rokmi bol historicky prvým prezidentom SR, ktorý oficiálne navštívil Švajčiarsko. Podľa jeho slov sa v ostatnom období zintenzívnili slovensko-švajčiarske vzťahy vrátane kontaktov ekonomických partnerov. "Aj keď obchodný obrat v uplynulom roku bol 1,5 miliardy eur, ešte sme ďaleko od toho, čo ponúka ekonomický potenciál," pripomenul Gašparovič.
     

Wittwer zdôraznil, že Slovensko a Švajčiarsko majú veľmi dobré a priateľské vzťahy. Ako dodal, jeho krajina pozorne sleduje, ako sa Slovensku darí v Európskej únii v uplynulom desaťročí. Taktiež prisľúbil pokračovať v pomoci v oblasti inovácií a nových technológií, ako aj vo vede a výskume.
     

Prezident SR zopakoval, že vidí veľký priestor na spoluprácu v oblasti vedy a výskumu. "Som veľmi rád, že aj naša vláda si začína uvedomovať význam vedy a výskumu pre našu ekonomiku," dodal. Hlava štátu pripomenula, že na jeseň je v Bratislave pripravené stretnutie predstaviteľov V4 a Švajčiarska, ktoré má prispieť k prehĺbeniu spolupráce vo všetkých oblastiach.
     

TASR získala informácie z oficiálnej stránky prezidenta SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies