Ivan Bella pristál desiatky metrov od cieľa, urobil tak úmyselne

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:17 • 2 min
Ivan Bella pristál desiatky metrov od cieľa, urobil tak úmyselne

Ivan Bella pristál desiatky metrov od cieľa, urobil tak úmyselne

slovakia

left justify in out

img

Prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella dnes absolvoval po viac ako 11 rokoch ďalší zoskok padákom. V poradí už 89. zoskok bol zároveň otvorením jubilejného desiateho leteckého dňa Dubnica 2010 na letisku v Slávnici v Ilavskom okrese.
"Zoskok som si patrične vychutnal, sám sebe sa divím, že som to mohol bez skákania tak dlho vydržať. Príprava naň nebola jednoduchá, pretože za tých 11 rokov som mnohé zabudol, no zvládol som to," povedal bezprostredne po doskoku Bella s tým, že sa teší na ďalšie zoskoky a v dohľadnom čase by chcel ich počet uzavrieť na stovke.
I keď Bella dopadol niekoľko desiatok metrov od miesta, kde ho očakávali novinári, tvrdí, že mal celý zoskok pod kontrolou.
"Dostal som inštrukcie, aby som sa veľmi netlačil k divákom. Predsa len, skákal som po 11 rokoch na padáku, na ktorom som ešte neskákal a potreboval som ho dostať do rúk. Pre istotu, aby som nepadol medzi ľudí alebo na techniku, dostal som pokyn padať o niečo ďalej," dodal Bella.
Zároveň zložil poklonu usporiadateľom leteckého dňa a vyjadril presvedčenie, že jeho zoskok na letisku v Slávnici nebol posledný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies