ITAPA otvára hranice, na jesennom kongrese sa budú prezentovať výsledky eGovernmentu

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:02 • 2 min
ITAPA otvára hranice, na jesennom kongrese sa budú prezentovať výsledky eGovernmentu

BRATISLAVA - Koniec éry zdĺhavých súdnych procesov, úradníci pod kontrolou "inteligentných myší”, anulácia cirkevných sobášov online, digitálna Európa bez hraníc… Ako sa dá biometria tváre využiť pri riešení utečeneckej krízy? To sú len niektoré z prezentácií, ktoré odznejú na medzinárodnom kongrese ITAPA 2015, ktorý sa bude konať 3. - 4. novembra v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Sloganom kongresu je tento rok No Borders (bez hraníc), ktorý má zdôrazniť skutočnosť, že IT svet nepozná žiadne prekážky. Hoci dnes mnohé štáty svoje hranice v dôsledku prívalu utečencov zatvárajú, ITAPA ich naopak otvára. Voľný priechod dostanú nielen myšlienky predstaviteľov štátnej správy a samosprávy, ale aj cenné skúsenosti odborníkov z praxe či inšpiratívne nápady profesionálov z IT sféry. Organizátori očakávajú aj účasť a vystúpenia viacerých členov vlády zastupujúcich jednotlivé rezorty v rámci programu eGovernment. Pôjde najmä o oblasť justície, kultúry, hospodárstva, ale aj ďalšie.

 

Jedným z lákadiel tohtoročnej ITAPA bude bezpochyby prezentácia nových pokrokových technológií, ktoré majú potenciál zmeniť nielen eGovernment. Nadšencov technologických vychytávok určite zaujmú biometrické technológie špeciálne upravené pre potreby štátnej správy či novinky ako vystrihnuté zo sveta vedeckej fantastiky: ľudské orgány "vyrobené" na 3D tlačiarni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies