Istanbul favoritom na organizáciu záveru EURO 2020

NETKY.SK • 24 September 2013, 10:23 • 2 min
Istanbul favoritom na organizáciu záveru EURO 2020

LONDÝN - Favoritom na organizáciu semifinále a finále futbalového EURO 2020 je Istanbul, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Favoritom je podľa mňa Istanbul potom, ako sa mu nepodarilo získať olympiádu," citovala AP generálneho sekretára Anglickej futbalovej asociácie Alexa Horneho. Až 32 krajín prejavilo záujem hostiť zápasy futbalového EURO 2020. Európska futbalová únia (UEFA) to oznámila na svojom zasadnutí v chorvátskom Dubrovníku. 

Európsky šampionát sa o sedem rokov premiérovo uskutoční v trinástich mestách naprieč celým kontinentom. Jedno z nich získa právo na finále a semifinále, ďalších 12 sa môže tešiť na tri zápasy v skupine a jeden duel vyraďovačky. UEFA dejiská oznámi na budúci rok v septembri.

Oficiálne sa o EURO 2020 uchádzajú tieto krajiny a mestá: Anglicko (Londýn), Arménsko (Jerevan), Azerbajdžan (Baku), Bielorusko (Minsk), Belgicko (Brusel), Bulharsko (Sofia), Česko (Praha), Dánsko (Kodaň), Fínsko (Helsinki), Francúzsko (Lyon), Grécko (Atény), Holandsko (Amsterdam), Chorvátsko (Záhreb), Izrael (Jeruzalem), Írsko (Dublin), Kazachstan (Astana), Macedónsko (Skopje), Maďarsko (Budapešť), Nemecko (Mníchov), Poľsko (Varšava alebo Chorzów), Portugalsko (Lisabon alebo Porto), Rumunsko (Bukurešť), Rusko (Petrohrad), Srbsko (Belehrad), Škótsko (Glasgow), Španielsko (Madrid, Barcelona, Bilbao alebo Valencia), Švajčiarsko (Bazilej), Švédsko (Štokholm), Taliansko (Rím alebo Miláno), Turecko (Istanbul), Ukrajina (Kyjev alebo Doneck) a Wales (Cardiff). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies