Island vypol webovú stránku, ktorá údajne patrila Islamskému štátu

NETKY.SK • 13 Október 2014, 18:26 • 2 min
Island vypol webovú stránku, ktorá údajne patrila Islamskému štátu

REYKJAVIK - Islandský úrad pre internetové domény ISNIC vypol webovú stránku, ktorá bola údajne napojená na extrémistickú skupinu Islamský štát (IS). Informovala o to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správnu radu úradu.

slovakia

left justify in out

ISNIC spravuje a registruje stránky s islandskou doménou ".is". Je to po prvý raz, čo musel pristúpiť k podobnému kroku.
     

Každý, kto si v krajine registruje stránku s islandskou doménou, musí zabezpečiť, aby bola v súlade s platným islandským právom.
     

Verejnoprávna stanica RUV informovala, že webová stránka bola registrovaná osobou žijúcou na Novom Zélande, a preto nebola priamo napojená na militantnú skupinu IS.
     

Stránka khilafah.is bola údajne v prevádzke od septembra. Používala sa na umiestňovanie videí s popravami rukojemníkov, ktorých zadržiaval IS.
     

Na stránke tiež boli okrem iného zverejňované aj vyhlásenia a hrozby proti americkým úradom.
     

Islandský poskytovateľ internetu, spoločnosť Advania, na ktorého serveroch bola stránka umiestnená, oznámil, že ju cez víkend vypol po tom, ako sa skontaktoval s osobou, ktorá ju zaregistrovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies