Islamský štát po prvý raz zaútočil na Izrael, nedopadlo to pre nich dobre

NETKY.SK • 28 November 2016, 10:29 • 2 min
Islamský štát po prvý raz zaútočil na Izrael, nedopadlo to pre nich dobre

TEL AVIV - Izraelské vojenské letectvo bombardovalo v noci nadnes operačnú centrálu militantov na sýrskych Golanských výšinách. S odvolaním sa na oznámenie armády to napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cieľom náletu bol bývalý objekt OSN, ktorý v súčasnosti využívali spojenci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) ako svoje operačné stredisko.

 

Členovia izraelskej hliadky na Golanských výšinách sa v nedeľu dostali pod guľometnú a mínometnú paľbu militantov skupiny Šuháda al-Jarmúk, napojených na IS, ktorí na nich zo sýrskeho územia začali strieľať z korby dodávky osadenej ťažkým guľometom.

 

Vojaci paľbu opätovali a privolali leteckú podporu, ktorá vozidlo aj s jeho posádkou zlikvidovala. Pri tomto incidente zahynuli podľa Izraela štyria spojenci IS.

 

Izrael nezasahuje do vývoja sýrskeho konfliktu, ale Golanské výšiny boli už niekoľkokrát dejiskom podobných incidentov, ako bol dnešný.

 

Izrael obsadil Golanské výšiny - súčasť Sýrie - v roku 1967 počas tzv. šesťdňovej vojny a jednostranne ich anektoval v roku 1981.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies