Islamistickí militanti prepustili 32 tureckých kamionistov

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 16:35 • 2 min
Islamistickí militanti prepustili 32 tureckých kamionistov

ANKARA - Islamistickí militanti prepustili 32 tureckých kamionistov, ktorých uniesli pred troma týždňami v Iraku a odovzdali ich vo štvrtok tureckým predstaviteľom.

slovakia

left justify in out

Ankara pracuje aj na prepustení ďalších zadržiavaných Turkov, uviedol minister zahraničia Ahmet Davutoglu. Zatiaľ však nie sú žiadne správy o 49 zvyšných rukojemníkoch, medzi ktorými sú aj vojaci špeciálnych síl, deti a diplomati zadržaní v severoirackom meste Mósul 11. júna, teda deň po kamionistoch. Za únosom stojí militantná skupina Islamský štát v Iraku a Levante. 

 

Davutoglu na tlačovej konferencii v Ankare uviedol, že kamionistov odovzdali tureckému konzulátu a v súčasnosti sú už na ceste do irackého Abrílu, odkiaľ ich lietadlo odvezie do tureckého hlavného mesta. "Naďalej budeme pracovať aj na prepustení našich občanov, ktorí tam ešte ostali," uistil minister a dodal, že zdravotný stav kamionistov je dobrý. 

 

Sunnitskí extrémisti z ISIL sa usilujú o založenie islamského štátu v Iraku a susednej Sýrii, pričom v oboch krajinách už zabrali rozsiahle územia. V Iraku majú pod kontrolou okrem iných miest aj Mósul a Tikrít a postupujú pozdĺž Tigrisu na Bagdad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies