Islamisti z Boko Haram zabili 24 členov hliadky

NETKY.SK • 1 September 2013, 11:55 • 2 min
Islamisti z Boko Haram zabili 24 členov hliadky

MAIDUGURI - Násilné incidenty sa v poslednej dobe v Nigérii vystupňovali

slovakia

left justify in out

Islamisti zo skupiny Boko Haram zabili na severe Nigérie najmenej 24 členov dobrovoľníckej hliadky. Informovali o tom bezpečnostní predstavitelia. Podľa ich údajov je po útoku pri meste Monguno v štáte Borno aj ďalších 34 osôb nezvestných. Útok na viac než stovku členov hliadky sa odohral v piatok, keď dobrovoľníci smerovali do tábora extrémistov s cieľom zajať ich. Militanti ich však prekvapili skôr, než stihli do tábora dôjsť. Oblečené mali armádne uniformy.

Násilné incidenty sa v poslednej dobe v Nigérii vystupňovali, a to aj napriek masívnej vojenskej prítomnosti v najviac nepokojných regiónoch. Nigérijská armáda nedávno oznámila, že zabila lídra Boko Haram Abubakara Šekaua, nie je to však zatiaľ potvrdené. Armáda podporuje formovanie hliadok, aby pomohli čeliť povstaniu islamistov. To si od roku 2009 vyžiadalo už najmenej 3 600 obetí vrátane bezpečnostných síl. Nigérijská armáda začala rozsiahlu ofenzívu proti islamistom na severovýchode v máji. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies