Islamisti vo Francúzsku hackli stovky webových stránok

NETKY.SK • 13 Január 2015, 13:54 • 2 min
Islamisti vo Francúzsku hackli stovky webových stránok

PARÍŽ - Od minulotýždňových teroristických útokov vo Francúzsku zaútočili hackeri na stovky internetových stránok francúzskych inštitúcií.

slovakia

left justify in out

Weby miest, škôl, univerzít, cirkví a podnikov sa stali terčom hackerov, ktorí o sebe tvrdia, že sú islamisti zo severnej Afriky, informovala dnes rakúska televízia ORF. 
     

Na väčšine napadnutých titulných stránok sa na čiernom pozadí objavili nápisy ako "Smrť Francúzsku" alebo "Smrť Charliemu".
     

Napríklad stránku departementu Lot vyradili na tri hodiny tuniskí hackeri, ktorí na ňu umiestnili odkazy na islamistické prejavy. Na webe pamätníka dejín 20. storočia v Caene v severnom Francúzsku bolo umiestnené posolstvo v arabčine a francúzštine, v ktorom sa konštatuje: "Potvrdzujem, že niet iného boha okrem Alaha".
     

Bezpečnostný internetový expert Gérôme Billois povedal, že tak rozsiahlu kampaň v tak krátkom čase si nepamätá.
     

Thierry Karsenti zo softvérovej spoločnosti Check Point Software Technologies so sídlom v Tel Avive nazval tieto útoky "kybernetickým džihádom". Hacknutie domovských stránok je podľa neho len "špička ľadovca" a najmenej nebezpečný variant boja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies