IŠ už ovládol skoro celý palestínsky tábor pri Damasku

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 13:57 • 2 min
IŠ už ovládol skoro celý palestínsky tábor pri Damasku

BEJRÚT - Militanti z Islamského štátu (IŠ) ovládli už 90 percent palestínskeho utečeneckého tábora Jarmúk na predmestí Damasku.

slovakia

left justify in out

V sobotu o tom informovala Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv. Dobytím tábora si chcú povstalci zaistiť strategickú základňu v blízkosti sídla moci prezidenta Baššára al-Asada. V Jarmúku žije okolo 18 000 palestínskych utečencov, ktorých humanitárna situácia je po rokoch bojov katastrofálna. OSN už vyjadrila obavy o ich bezpečnosť. "Situácia v Jarmúku je urážkou ľudskosti každého z nás," vyhlásil hovorca Agentúry OSN pre humanitárnu pomoc Chris Gunness.


Islamisti z IŠ odštartovali v stredu útok na tábor, kde sa stretli s ozbrojených odporom protivládnych milícií pozostávajúcich so Sýrčanov a Palestínčanov. Sýrska štátna tlačová agentúra uviedla, že tábor obkľúčili príslušníci al-Asadovej armády. V Jarmúku pred konfliktom v roku 2011 žilo až pol milióna Palestínčanov, väčšina však pred bojmi utiekla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies