Iránske lode strieľali na singapurský tanker v Perzskom zálive

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 18:57 • 2 min
Iránske lode strieľali na singapurský tanker v Perzskom zálive

WASHINGTON - Plavidlá iránskeho námorníctva vypálili dnes varovné výstrely na loď so singapurskou vlajkou, ktorá plávala v medzinárodných vodách Perzského zálivu. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaných amerických predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Na tanker Alpine Eternity, určený na prepravu ropných produktov, začali strieľať plavidlá námorných síl iránskych Revolučných gárd.
     

Tanker po streľbe odplával do neďalekých vôd Spojených arabských emirátov (SAE) a bezpečne zakotvil v tamojšom prístave Džabal Alí. Iránske lode sa dali na ústup, keď sa k ním po incidente priblížili plavidlá pobrežnej stráže SAE. Nikto z členov posádky tankera neutrpel zranenia.
     

Presný priebeh dnešnej udalosti ani dôvod streľby nie je známy. Agentúra Reuters citovala amerického predstaviteľa, podľa ktorého bolo iránskych lodí približne päť a na singapurský tanker strieľali z ľahkých zbraní. Podľa všetkého išlo len o varovné výstrely.
     

K incidentu došlo v deň, keď sa americký prezident Barack Obama stretol na summite v Camp Davide s lídrami šiestich členských štátov Rady pre spoluprácu krajín Perzského zálivu (GCC). Predmetom rokovaní má byť bezpečnostná spolupráca medzi Washingtonom a jeho arabskými spojencami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies