Iránec sa pokúsil upáliť po tom, čo Nemecko zamietlo jeho žiadosť o azyl

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 17:28 • 2 min
Iránec sa pokúsil upáliť po tom, čo Nemecko zamietlo jeho žiadosť o azyl

GÖPPINGEN - Iránsky žiadateľ o azyl v Nemecku sa v utorok pred očami zamestnancov a návštevníkov okresného úradu v Göppingene v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko polial benzínom a podpálil.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný muž utrpel ťažké popáleniny a leží medzičasom vo vážnom stave na špecializovanej klinike, do ktorej ho prepravili záchranári vrtuľníkom.

Iráncovu žiadosť o azyl nemecké úrady zrejme pred niekoľkými dňami zamietli.

 

Informácie priniesli tlačová agentúra DPA, ako aj internetové vydanie periodík Stuttgarter Nachrichten, Stuttgarter Zeitung a ďalšie médiá regiónu.

 

Spomínaný úrad popoludní uzavreli. Zamestnanci, ktorí využili aj pomoc psychológov, dostali predtým na výber, či po šokujúcom zážitku budú pokračovať v práci.

 

Iráncovi pomohol duchaprítomný zásah jedného zo zamestnancov úradu, ktorý uhasil plamene s využitím uterákov v blízkosti.

 

V okrese Göppingen ide o bezprecedentný prípad, ktorého policajné vyšetrovanie sa rýchlo skončilo. Je totiž jasné, že Iránec sa polial a podpálil sám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies