iPhone SE: Novinka z dielne Apple za prekvapivo nízku cenu

NETKY.SK • 29 Júl 2020, 16:0 • 2 min
iPhone SE: Novinka z dielne Apple za prekvapivo nízku cenu

Firma Apple pred pár týždňami predstavila druhú generáciu populárneho iPhonu SE, ktorý sľubuje spoľahlivý výkon za príjemnú cenu. Čo môžete od nového modelu očakávať a podarí sa mu konkurovať Androidom v rovnakej cenovej kategórii?

slovakia

left justify in out

Nadčasový a kompaktný dizajn 

Apple stavil na klasiku a žiadne prekvapivé zmeny v dizajne sa nekonajú. Novinka z radu SE sa výzorovo, a podľa niektorých ľudí aj technicky, ponáša na starší iPhone 8. Oba smartfóny sú na pohľad takmer totožné. Jediná odlišnosť, ktorú si môžeme všimnúť, je umiestnenie loga na zadnom obale. To sa presunulo z hornej časti do stredu zariadenia. 

 

Boky elegantného smartfónu tvorí hliníkový rám. Vpredu nájdeme 4,7-palcový Retina displej s technológiou TrueTone a rozlíšením 1334×720 pixelov. Predná i zadná časť sú chránené kvalitným sklom Gorilla Glass 5 odolným voči vode a prachu. Aj tak však odporúčame poobzerať sa po vhodných iPhone SE krytoch. Predídete tak zbytočnej výmene rozbitého displeja. Vďaka dizajnovému krytu sa zbavíte aj neustále viditeľných odtlačkov prstov, ktoré sú jednou z nevýhod celoskleneného tela. 

 

Solídny výkon

Napriek tomu, že iPhone SE patrí do kategórie cenovo výhodných Apple smartfónov, svojím výkonom môže konkurovať aj oveľa drahším modelom. Do kompaktných rozmerov 138,4×67,3×7,3 mm sa podarilo vtesnať vnútro podobné iPhone 11, 11 Pro a Pro Max. Výkon, o ktorý sa stará procesor A13 Bionic, však spomaľuje nízka kapacita batérie. V novom iPhone nájdete tiež tretiu generáciu Neural Engine a 3 GB RAM. Celkové ovládanie je jednoduché, prepínanie medzi aplikáciami bezproblémové a bez mrznutia, ako to u Apple býva zvykom.

 

img

 

Poteší aj fotoaparát

Novinka sa pýši „len“ dvoma fotoaparátmi, ktoré sú však na bežné fotenie úplne dostačujúce. Predný fotoaparát má rozlíšenie 7 MPx a z funkcií ponúka iba HDR. Zadný snímač je však na tom oveľa lepšie – rozlíšenie 12 MPx, optická stabilizácia obrazu a niekoľko inteligentných režimov. Medzi tie najlepšie rozhodne patrí režim portrétu s profesionálne rozmazaným pozadím. iPhone SE ponúka aj natáčanie videa v 4K rozlíšení a funkciu slow motion.

 

Nízka kapacita batérie

Ako sme už spomínali, jednou z nevýhod nového iPhonu je nízka výdrž batérie. Kapacita 1821 mAh prináša oproti predošlému SE modelu kratšiu dobu prevádzky. Telefón budete musieť nabíjať každý deň. Nie je to až taká tragédia a pohodlné používanie vám to rozhodne nepokazí. Šikovný model SE tak zvládne pozeranie videí, hranie hier, fotografovanie i chatovanie na sociálnych sieťach a na konci dňa mu ešte  nejaké percentá zostanú.  

 

img

 

Príjemná cena

Nový iPhone SE je solídnym smartfónom s ideálnou veľkosťou a až podozrivo nízkou cenou – 64GB vás vyjde na 479 eur, 128GB verzia stojí približne 529 eur. Ak však potrebujete väčšie úložisko, môžete si priplatiť o niečo viac a kúpiť 256GB verziu za 649 eur. V podobnej cenovej relácii však len ťažko nájdete lepší smartfón s podobným výkonom a funkciami. iPhone SE 2 je naozaj vydarenou novinkou z dielne Apple. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona