Ako zvládnuť najdepresívnejšie obdobie v roku? Zlepšiť náladu môže aj malá pozornosť, radí terapeutka

NETKY.SK • 12 Január 2024, 14:00 • 2 min
Ako zvládnuť najdepresívnejšie obdobie v roku? Zlepšiť náladu môže aj malá pozornosť, radí terapeutka

BRATISLAVA - Druhú polovicu januára považujú odborníci za psychicky veľmi náročné obdobie roka: vianočné sviatky a novoročná nálada sú fuč, vonku je zima, slnko nesvieti, novoročné predsavzatia sú už dávno porušené a na obzore nie sú žiadne svetlé vyhliadky... Podľa psychológov je práve v tomto období veľmi dôležité byť láskavý a ohľaduplný k sebe aj k ľuďom vo svojom okolí a prejaviť si aspoň trochu láskavosti. Stačí maličkosť: napríklad kúsok lahodnej čokolády s hrejivým osobným odkazom. Milka si preto pri tejto príležitosti pripravila špeciálnu edíciu výrobkov!

slovakia

left justify in out

Tretí januárový pondelok, známy ako Blue Monday, je všeobecne považovaný za najdepresívnejší deň v roku.  „Stretávam sa s tým, že ľudia majú na začiatku roka, kedy sú dlhé zimné dni a menej svetla, všeobecne horšiu náladu a sklony k depresii. Toto obdobie taktiež môže zhoršovať duševné zdravie a vyvolať úzkosť a depresiu,“ potvrdzuje Mgr. Eva Mikulašková, terapeutka z online terapeutickej platformy Hedepy. Podľa nej často stačia len malé detaily alebo drobné aktivity, aby sa duševný stav výrazne zlepšil. „Medzi takéto aktivity môže patriť napríklad čítanie obľúbenej knihy, sledovanie oddychového filmu, prechádzka na čerstvom vzduchu s hudbou alebo zaujímavým podcastom v ušiach alebo relaxačné cvičenia. K psychickej pohode tiež veľmi pomáha mapovanie a plánovanie aktivít na jarné obdobie alebo napríklad dovolenky na leto,“ dodáva Mikulašková.

Aj malý darček dokáže zázraky, najmä ten sladký, vám môže výrazne zlepšiť náladu. Najmä ak je sprevádzaný osobným odkazom. Práve pri tejto príležitosti si spoločnosť Mondelez pripravila špeciálnu edíciu niektorých svojich produktov. „Vybrané produkty Milka majú po novom na svojom obale špeciálnu listovú obálku. Na ňu môže každý napísať svoj osobný odkaz a sladký darček odrazu získa úplne nový rozmer,“ hovorí Viktória Uzsáková, brand manažérka značky Milka, a dodáva: „Naši zákazníci sa navyše odteraz môžu zapojiť aj do súťaže. Stačí navštíviť profil Milka na Facebooku, napísať pekný príbeh pod súťažný príspevok a môžete vyhrať darčekovú krabicu plnú čokolád a ďalších dobrôt pre niekoho zo svojich blízkych. Samozrejme aj s osobným odkazom.“

 

Tipy na produkt:

  • Milka 100 g - Rozžiarte deň niekomu, na kom vám záleží! Darujte svojmu blízkemu tabuľku lahodnej čokolády Milka a pridajte k nej osobný odkaz. Limitovaná edícia čokolády Milka 100 g má teraz na svojom obale špeciálnu listovú obálku. Vďaka nej urobíte z tabuľky čokolády naozaj sladký a hrejivý darček. Navyše sa môžete zapojiť do veľkej súťaže a každý týždeň vyhrať 20 krabíc plných čokolád Milka a ďalších dobrôt. Viac informácií nájdete na www.milka.sk.
  • Milka lieskovooriešková nátierka 350 g - Lahodná lieskovooriešková nátierka Milka s bohatou chuťou lieskových orieškov je ideálnou voľbou na dobré raňajky a každodenné mlsanie. Rozjasnite deň niekomu, na kom vám záleží! Obdarujte svojich blízkych nátierkou Milka a pripojte k nej aj osobný odkaz. Limitovaná edícia nátierky Milka 350 g má teraz na svojom obale špeciálnu listovú obálku. Vďaka nej urobíte z nátierky naozaj sladký a hrejivý darček. Navyše sa môžete zapojiť do veľkej súťaže a každý týždeň vyhrať 20 krabíc plných čokolád Milka a ďalších dobrôt. Viac informácií nájdete na www.milka.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Divino / Hedepy / Mondelēz International, Foto: NSGEU (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies